SUNDAY SNACKS

Csodás tavaszi idő van odakint, remélem ez most már így is marad. ❤ Tegnap este olvastam egy receptet, amiben a “10 perc alatt, sütés nélkül” rész nagyon megfogott, és ezután természetesen megéheztem egy kis keksztortára, szóval el is készítettük. Bár elvileg 10 perc alatt kész van, végül mégse ettünk belőle este, reggelig türelmesen vártuk, hogy jól összeálljon. Itt is van a recept:

DSC_0864-008

Hozzávalók:
~ 40 dkg háztartási keksz
~ 40 dkg csokoládé (jó minőségű)
~ 17 dkg vaj
~ 1,8 dl habtejszín
~ rumaroma

(Mivel most csináltam ilyet először, csak fél adagot csináltam; minden hozzávaló mennyiségét feleztem.)

Elkészítés:
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, és amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük. 

A jellegzetes alak ellenére a végeredmény egész finom lett, bár a keksz lehetne puhább kicsit. A csokis rumos íz kicsit a sportszeletre és a keksztekercsre emlékeztet. A tömény  csokit pedig tökéletesen ellensúlyozza illetve kiegészíti az eper az enyhén savanykás de mégis édes ízével. Édesszájúaknak ajánlom! : )

Kellemes tavaszi délutánt kívánok mindenkinek! : )
-A.

DSC_0855-006DSC_0847-003DSC_0853-005DSC_0848-004DSC_0860-007DSC_0869-009DSC_0872-011

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s