On the eve of 2015

As the title says, we are on the eve of 2015. Another year has gone by, many good, and also some bad things happened in the past 12 months. It’s time for me to forget the bad ones and only focus on the good ones. I would like to write a list of all the good things, but unfortunately I can’t remember back until january, and listing isn’t complete with missing pieces. (Maybe I’ll be smart next year and I’ll write down every great thing that happens to me, so it will be easier to find or remember those. And it will cheer me up when reading it later.) However, I could move ahead in a couple of things this year, it can be the language exam I passed successfully, some half-baked notions about further education – but I don’t want to say it for sure -, and I have some new ideas for the blog as well, and I hope I can announce these soon.

I don’t usually make New Year’s promises,  ’cause I forget/won’t keep them. In turn, learning from the past year there are some thng that I should change. And I’m more likely to remember them if they’re up here, so:

~ Motion: unfortunately, this major thing was often behindhand. Coming home after a hard day and spending the afternoon with studying, the only thing I want to do is to jump into my bed and do nothing. (Actually I do something. I eat.) In turn a workout or at least 30 minutes of motion can be so relaxing! Laziness won this year. But I will win the next!

~ Normal meal at normal time: guess that’s unequivocal. On the one hand, eating normal and healthy food (and having the daily dose of fruits, vegetables and liquids.) I highlight “normal time” because I have my breakfast as I have to in the morning, but it happens that I have lunch at 4-5 pm because of getting home late from school, and  I have dinner at 9-10 pm, and this is something I really want to change. Besides these:
-I promise, that I won’t eat snacks to suppress hunger temporarily. I will sit down to eat/make a normal meal.
-I promise, that I won’t have snacks after break fast. (Said Anna, she put down the box of Oreo, and got an orange to eat. -this is a scheduled post, it’s  23:04 van :D) This promise is not valid if I’m at a party and there’s pizza.

~ Spending time productively: it’s rather for weekends or school breaks, and maybe this will be the hardest one. You may ask: why? Because if you look after the phrase “sleeping late” and “idleness” in the glossary, you’ll find my picture next to them. (Okay, it’s not true. I’m not that bad yet.) So, I’ll still have offender mornings, but I have to fight the laziness and spend my time usefully. Then I can relax.

After these, I hope that I can bring you more of my own outfit posts, although for this year’s reasons, it will be still hard, but I’ll try. However, if we talk about outfit posts, I brought you three ideas for the New Years’ party. On the first pic, the close-fitting lace patterned dress with heels is an elegant example. The second – leopard patterned – outfit: skirt with some tulle, laced crop top and heels, I don’t know what to say, it just came to my mind. The last outfit is recommended for the ones that want to keep it simple: long gleaming silver pullover, leggings, and boots. I would like to wish you a happy new year with this post, thank you for visiting me in 2014, hope to see you in 2015 as well! Take care, and have fun!
-A.

~

Ahogy a cím is mondja, itt vagyunk 2015 küszöbén. Újabb év telt el, történt sok jó, és néhány rossz dolog is az elmúlt 12 hónapban. Ideje, hogy a rossz dolgokat elfelejtsem, és csak a jóra fókuszáljak. Itt legszívesebben leírnám, hogy mik voltak ezek, de sajnos nem tudok minden egyes dologra visszaemlékezni egészen januártól, kihagyásokkal pedig nem igazi egy felsorolás. (Jövőre talán majd mindig leírom a jó dolgokat, és könnyebb lesz visszakeresni, emlékezni rájuk. Vagy ha szimplán feldobja majd a kedvem, ha visszaolvasom.) Viszont elmondhatom, hogy több dologban is sikerült előrehaladnom idén, legyen az a felsőfokú nyelvvizsga amit sikeresen megszereztem, halvány elképzelések a továbbtanulásommal kapcsolatban – bár ezt inkább nem kiabálnám el egyelőre -, és van pár új ötletem a bloghoz is, ezeket reményeim szerint jövőre bejelenthetem.

Nem szeretek újévi fogadalmakat tenni, mert elfelejtem/nem tartom meg őket. Viszont az idei évből tanulva van pár dolog, amin mindenképp változtatnom kell. Talán könnyebb emlékezni ezekre, ha itt vannak az orrom előtt a blogon, szóval:

~ Mozgás: idén sajnos ez a nagyon fontos dolog elég gyakran elmaradt a mindennapjaimból. Mert egy fárasztó nap után, mikor hazajövök és tanulással töltöm a délutánt, legszívesebben bedőlök az ágyba és nem csinálok semmit. (De. Eszek.) Pedig milyen jó kikapcsolódás tud lenni egy edzés, vagy akár csak egy fél óra mozgás is! Idén a lustaság győzött. Jövőre én fogok!

~ Rendes étkezés, rendes időpontban: ez szerintem egyértelmű. Egyrészt normális illetve egészséges ételek fogyasztása (legyen meg a napi gyümölcs, zöldség, és folyadék mennyiség). A rendes időpontot azért emelem ki, mert a reggelim még rendben van, viszont a suli miatt van hogy 4-5 órakkor ebédelek, és előfordul nálam hogy 9-10 órakkor vacsorázok, és ezen mindenképp változtatni szeretnék. Emellett:
Fogadom, hogy ezentúl nem nyomom el az éhséget ideiglenesen rágcsával, hanem leülök rendesen enni, készítek normális kaját.
Fogadom, hogy vacsora után nem fogok nasizni. (Mondta Anna, lerakta a doboz Oreo-t, és behozott egy narancsot. -ez egy előre megírt időzített post, most 23:04 van :D) Ez a fogadalom nem érvényes abban az esetben, ha bulizni vagyok és van pizza.

~ Az idő produktív eltöltése: ez inkább a hétvégékre és az iskolai szünetekre lesz jellemzőbb, és talán ez lesz az egyik legnehezebb pont. Hogy miért? Mert ha utána nézel a fogalomtárban a “sokáig alvás” és az “egész nap semmittevés” kifejezéseknek, az én fényképem lesz ott mellette. (Na jó, még éppen nem. Annyira még nem fajult el a dolog.) Tehát, néha lesznek “bűnözős” reggelek amikor tovább alszok mint szabadna, de ideje megküzdenem a lustasággal, és pihenőnapokon is emberi időben felkelni, és hasznos dolgokkal tölteni az időmet. Aztán jöhet a pihenés.

Mindemellett remélem, hogy jövőre több saját outfit posztot tudok majd feltölteni, bár ez az ideihez hasonló oknál fogva nehezen fog megvalósulni, de azért majd próbálkozok. Viszont ha már outfit posztoknál tartunk, hoztam három ötletet az újévi bulira. Az első képen a testhez álló csipke mintás ruhát elegáns példának szántam. A második -párducmintás- összeállítást: enyhén tüllös szoknya, csipkés crop top, magassarkú, nem is tudom hogy jellemezném, az csak úgy eszembe jutott (a fekete magassarkú eladó!). A harmadik szettet pedig azoknak ajánlom akik nem akarnak belemerülni az öltözködésbe: csillogós ezüst pulóver, cicanadrág, és csizma. Ezzel a poszttal szeretnék boldog új évet kívánni nektek, köszönöm hogy 2014-ben látogattátok az oldalt, remélem 2015-ben is találkozunk! Vigyázzatok magatokra és jó bulizást!
-A.

catscats2

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s